V Kráľovstve husaciny sa hoduje
Chrumkavá, šťavnatá a hlavne mimoriadne lahodná. Sezóna husaciny je v plnom prúde a v kráľovstve tejto pochúťky pri Bratislave sa doslova prehýbajú stoly. Miestni majstri presne vedia, ako pochúťku pripraviť tak, aby vytvorili pre návštevníkov nezabudnuteľný zážitok.
Na slovo vzatým odborníkom je majster Boris Haško, ktorý teraz prezrádza tajomstvo, ako správne vytvoriť najlepšie husacie a aj kačacie hody. Sám ich roky ponúka v preslávenej reštaurácii Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe.
Majstri remesla
Za všetkým je poctivá práca, um a láska k tradičnému remeslu. Od chovu, cez prípravu až po stolovanie. V Gurmánskom Grobe žiadne húsky a kačice z dovozu nečakajte. Všetky sú z domácej farmy, kde si užívajú spokojný život, prírodu a tú najlepšiu opateru.
Príprava je tradičným dedičstvom
Príprava najlepšej husaciny je rokmi overená procedúra. Osvedčené postupy vypracovali v dávnej minulosti naši predkovia a Haškovci vo svojej rodinnej reštaurácii na ich receptúry nedajú dopustiť.
Ctia si tradície a všetko robia presne tak, ako majstri remesla v minulosti. Husi a kačky sa preto pripravujú v tradičnej peci na drevo a v hlinených pekáčoch. Aj vďaka tomu sú tak lahodné a chrumkavé.
Výnimočná je aj príprava chutných lokší, červenej kapusty, či „kyslého z babičkinej špajzy.“
Spojenie chuti a estetiky
Dokonale pripravené dobroty potom končia na tanieri. Výsledok predsa musí lahodiť nielen chuťovým pohárikom, no aj očiam. Navyše, všetko má svoje miesto, aby bol zážitok z hodovania čo najlepší.
Radosť stolovať
Stoluje sa v krásnom prostredí reštaurácie, ktorá ponúka pohodlný priestor až pre 70 ľudí. Vybrať si môžete aj kolibu pre 40 návštevníkov. Vhodná je aj pre rodinné oslavy, firemné akcie, teambuildingy, oslavy, obedy, či večere.
Svoje čaro má však aj hodovanie pod holým nebom. Gurmánsky Grob má nádhernú záhradu v ktorej sa pohostí nekonečné množstvo priateľov tradičných dobrôt. Vybrať si môžeme aj útulný altánok.
Na svoje si pritom prídu aj deti.
Bohatý výber vín
K najlepšej husacine patrí aj lahodné víno. Ktoré sa k Vášmu jedlu hodí najlepšie? V Gurmánskom Grobe Vám ochotne poradí skúsený sommelier. Vínna pivnica ponúka malokarpatské regionálne odrody a skvelé vína svetovej kvality.
Profesionálny servis
Obsluha v Gurmánskom Grobe nemá chybu. Priateľský, ľudský a profesionálny personál vždy s úsmevom obslúži a poradí. Takto hodovanie povýšia na nezabudnuteľný zážitok. Zohraný tím pritom nie je len na pľaci, ale aj v kuchyni!
Oceňovaná kvalita
Gurmánsky Grob má hotovú zbierku renomovaných ocenení. Tie od TripAdvisor získava len 10% reštaurácií za veľmi dobré hodnotenie zákazníkov. Best Restaurant Award je medzinárodnou cenou. Ďalšou je titul SME – reštaurácia roka za zákazníkmi najlepšie hodnotený podnik v Bratislavskom kraji.
- “Great atmosphere. Great food. Great place. – Thanks Mate!,” píše Aly z Australie.
- “Neuveřitelný zážitek pro chuťové pohárky a nádherné prostředí,” uvádza Šárka a Míša z Česka.
- “Ďakujeme za výborný slovensko-gurmánsky zážitok,” dodáva rodina Bieliková, ktorá sa prišla najesť práve do Gurmánskeho Grobu.
Gurmánsky Grob chvália aj firmy. Malé, stredné aj veľké spoločnosti sa aj so svojimi zamestnancami, či partnermi, na miesto každoročne radi vracajú. Nie je to len jedlom ale aj útulným priestorom, prijemnou atmosférou a excelentnou obsluhou. Oceňujú zázemie pre skvelý firemný večierok, či stretnutie s ľuďmi za jedným stolom.
Kvalita bez kompromisov
Rodina Haškovcov kompromisy odmieta. Kvalita jedla musí byť vždy najvyššia, suroviny prvotriedne a obsluha špičková. To všetko v interiéri, ktorý dýcha domovom, alebo v záhrade s altánkami a detským ihriskom. Kto chce, môže si však skvelú husacinu užiť aj doma.
Gurmánsky Grob nám ju privezie rovno ku dverám. Šéf tradičného rodinného podniku hovorí o jeho službách jasne: “Špičková kvalita. Toto ručím svojim menom,” dodáva Boris Haško.
S Rádiom SiTy sme Gurmánsky Grob navštívili a môžeme Vám ho len odporúčať. Či sa už do Slovenského Grobu vyberiete len tak, alebo si radšej vopred spravíte rezerváciu.
V prípade tohto podniku platí doslova, že skvelí ľudia robia skvelé veci.
(Zdroj: Gurmánsky Grob, Rádio SiTy)